Evropsko združenje za hipertenzijo (European Society of Hypertension, ESH) bo po dveh zahtevnih letih zaradi pandemije s covid-19 letos organizirala Poletno šolo hipertenzije, ki bo med 17. in 22. septembrom v Sremskih Karlovcih (Srbija).

Iz vsake države se lahko Poletne šole udeležita največ dva kandidata. Poudarjamo, da se lahko vsak posameznik Poletne šole hipertenzije udeleži le enkrat v svojem življenju. Za udeležence ni starostnih omejitev, vendar imajo prednost mlajši kandidati in kandidati, ki se ukvarjajo predvsem s hipertenzijo.

Če se želite šole za hipertenzijo udeležiti, Vas prosimo, da pošljete prijavo in svoj življenjepis v angleščini predsednici Združenja za hipertenzijo, doc. dr. Jani Brguljan Hitij, dr. med., do vključno 5. maja 2022. Življenjepis naj bo v elektronski obliki (običajna datoteka z besedilom – DOC, DOCX, RTF, TXT – ali PDF datoteka) na e-poštni naslov: jana.brguljan-hitij@guest.arnes.si. Udeležence šole bo izbralo Evropsko združenje za hipertenzijo, o seznamu kandidatov bo Združenje za hipertenzijo obveščeno v maju ali juniju 2022.

Vabilo za prijavo na Poletno šolo hipertenzije 2022