Poletna šola hipertenzije 2019

Brauron (blizu Aten), Grčija, 14.-20. september 2019

Spoštovani kolegi, člani Združenja za arterijsko hipertenzijo, Slovenskega zdravniškega društva!

Evropsko združenje za hipertenzijo (European Society of Hypertension, ESH) vsako leto organizira Poletno šolo hipertenzije, ki bo letos med 14. in 20. septembrom v kraju Brauron v Grčiji (blizu Aten).

Finančni pogoji za udeležbo so enaki kot do sedaj:

  • ESH pokrije udeležencem stroške namestitve in prehrane
  • potne stroške pokrije nacionalno združenje za hipertenzijo (Združenje za hipertenzijo, SZD)
  • ESH pokrije namestitev in potne stroške predavateljev

Iz vsake države se lahko Poletne šole udeležita največ dva kandidata. Poudarjamo, da se lahko vsak posameznik Poletne šole hipertenzije udeleži le enkrat v svojem življenju. Za udeležence ni starostnih omejitev, vendar imajo prednost mlajši kandidati in kandidati, ki se ukvarjajo predvsem s hipertenzijo.

Program srečanja se še pripravlja, zagotovo pa bo izobraževanje zares mednarodno in bo vključevalo pregled s hipertenzijo povezanih področij. Podobno kot prejšnja leta so udeleženci povabljeni, da aktivno sodelujejo pri programu z možnostjo predstavitve svojega raziskovalnega dela – ustno ali kot poster. Posamezne predstavitve bodo izbrane glede na priložene povzetke.

Če se želite šole za hipertenzijo udeležiti, Vas prosimo, da pošljete prijavo in svoj življenjepis v angleščini predsednici Združenja za hipertenzijo, doc. dr. Jani Brguljan Hitij, dr. med., do vključno 5. aprila 2019. Življenjepis naj bo v elektronski obliki (običajna datoteka z besedilom – DOC, DOCX, RTF, TXT – ali PDF datoteka) na e-poštni naslov: jana.brguljan-hitij@guest.arnes.si.

Udeležence šole bo izbralo Evropsko združenje za hipertenzijo, o seznamu kandidatov bo Združenje za hipertenzijo obveščeno v maju ali juniju 2019.

Ljubljana, 30.1.2019